Presentació de la nova secció d'America Llatina

Dilluns 17 de Març, la Sirga inaugurava una nova secció: Amèrica Llatina.
Amb aquesta nova secció, La Sirga pretén donar resposta al buit informatiu existent sobre les transformacions i la història d'Amèrica-llatina i aproximar-nos a les realitats que aquests països estan vivint.
Amb aquest objectiu, vam organitzar una xerrada centrada en el processos d'aprofundiment democràtic i popular que estan vivint Bolívia i Veneçuela. Actualment, ambdós països han entrat en un moment de definició i és precisament per aquest fet que vam voler titular l'acte: "Bolívia i Veneçuela: Avanços populars en temps de definició".
La xerrada va comptar amb la projecció d'un vídeo informatiu i l'exposició de Ramiro Lizondo i Alejandro Escarrá, coneixedors de les realitats boliviana i veneçolana, respectivament; i que ens donaren el seu punt de vista, entre d'altres aspectes, sobre les aportacions i les limitacions dels moviments populars en els sistemes democràtics-representatius, la relació dels actors populars amb les institucions i les estratègies dels governs d'aquests països per impulsar processos polítics i econòmics realment transformadors. Finalment hi hagué un debat amb els assistents.