La Sirga, cultura popular en moviment!

Corda usada per a fer avançar una xarxa o una embarcació

a contracorrent, des de terra i en paral·lel a la riba


La Llibreria Sirga parteix de l’esperit de l’Associació El Noi i el Xic de la Barraqueta concebent la recuperació de la memòria històrica i la cultura com una eina al servei de la transformació social. Així, el seu principal objectiu és el d’apropar la història i el significat de les lluites populars dels Països Catalans i d’arreu al conjunt de la ciutadania.

Perquè “La Sirga"?

A Camí de Sirga, Jesús Moncada, escriptor nascut a Mequinensa i gracienc d’adopció, va fer un recorregut per la història del seu poble negat finalment, per un pantà al 1971. Mort el 13 de juny del 2005, amb el nom de Sirga volem retre-li el nostre particular homenatge ja que entenem la història i la cultura com la mateixa corda: una eina per avançar a contracorrent.

Què hi trobareu?

La Sirga és una llibreria especialitzada en la història del nostre país. No obstant, també hi trobareu llibres de temàtiques relacionades amb l’emancipació personal, la transformació social i l’alliberament nacional.

Història dels Països Catalans: Hi trobareu els títols de referència per aproximar-se i comprendre la història del nostre país. Hi ha cabuda per tots els esdeveniments que marquen el devenir de les Illes, el País Valencià i el Principat, però també per la historiografia local.


Pensament Crític: Són una amplia bibliografia d’autors que amb els seus assajos i estudis aporten una visió crítica i propugnen un canvi radical de la societat en que ens trobem immersos.


Alliberament Nacional: Bibliografia que pretén donar a conèixer les lluites dels moviments d’alliberament nacional.



Dones i moviment feminista:
Llibres de referència per al moviment feminista i de l’emancipació de la dona, així com estudis específics sota una perspectiva de gènere.

Ciència i tecnologia: Llibres que ens propugnen una transformació i un “alliberament” del saber en el camp de la tecnologia.


Literatura Catalana: També hi trobareu els títols més rellevants en la nostra llengua.

ESTIREM LA SIRGA,
CULTURA POPULAR EN MOVIMENT!